חוק ביטוח פנסיוני


מה הקשר בין חוק ביטוח פנסיוני לתוחלת החיים שלנו? מה אומר החוק? וכיצד ניתן לקיימו בדרך הפשוטה ביותר?

תוחלת החיים שלנו הולכת וגדלה, אומרים שהברכה "עד 120" עבור הדור של הילדים שלנו, לא תהיה כל כך רחוקה מהמציאות. נשמע נפלא, נכון?

למען האמת, מדובר במציאות נפלאה כל עוד חסכנו כספים בקרן הפנסיה שלנו במרוצת השנים כשעוד כוחנו היה במותננו. כלום, איך אחרי גיל הפרישה נחייה כל-כך הרבה שנים בלי ביטוח פנסיוני? בדיוק לשם כך חוקק חוק ביטוח פנסיוני.

חוק ביטוח פנסיוני חוקק בשנת 2008. לנגד עיניי המחוקק עמדה רווחתו הפנסיוניות של כל עובד ועובד בישראל. לא בכדי נחשפנו בשנים האחרונות לפרסומות של משרד התמ"ת, אשר קוראות למעסיקים להקפיד על קיום חוק זה, גם במקרים שבהם מדובר במלצרית או בשומר בכניסה של המסעדה.

חוק ביטוח פנסיוני מחייב את כל המעסיקים להפריש הפרשות פנסיוניות לקרן הפנסיה של העובדים שלהם (בהנחה שמדובר באזרחי מדינת ישראל, בנשים מעל גיל 20 ובגברים מעל גיל 21). למען הסר ספק, במקרים שבהם לעובד אין קרן פנסיה פעילה, חובתו של המעסיק לדאוג לפתיחתה!

בנוסף, גם במקרים של עוזרות בית, מטפלות וגננים, כלומר, עובדים המועסקים במשק בית פרטי ומקבלים את שכרם ללא תלוש משכורת- גם כאן לפי חוק ביטוח פנסיוני, חלה חובה על המעסיקים להפריש את התשלומים הפנסיוניים לקרן הפנסיה של עובדיהם.

 

אי הפרשת התשלומים הפנסיוניים בכללותם או במקצתם הינה עבירה על חוק ביטוח פנסיוני!

 

עובד אשר מעסיקו לא הפריש כלל בעבורו תשלומים פנסיוניים או הפריש תשלומים חלקיים או שאינם במועד, עלול למצוא את עצמו בבית המשפט על ספסל הנאשמים. לא כל שכן, לשלם לעובד פיצויים על כך שלא דאג לקרן הפנסיה של העובד או על כך שפגע בזכויות הרצף הפנסיוני שלו.

בדיוק מסיבה זו, המרכז לביטוח פנסיה חובה שולח מדי חודש תזכורת עבור הלקוחות שלו.

בכל חודש תקבלו מייל המזכיר לכם שהגיע מועד התשלום הפנסיוני של העוזרת שלכם והמרכז אף ישמח לחשב לכם את סכום התשלום הפנסיוני שעליכם לשלם החודש.

 

מאמר זה נכתב בכדי לספק לציבור הקוראים מידע על חוק ביטוח פנסיוני. הציבור מתבקש לשים לב כי התנאים הקובעים הם התנאים אשר כתובים בתקנון קרן הפנסיה!

רוצה שנתקשר אליך?
רוצה לכתוב לנו?
לחץ כאן ליצירת קשר
כל הזכויות שמורות © דליאלון סוכנות לביטוח פנסיוני (2011) בע"מ          Spec: IT Solutions | Interface Design: UXpert | Graphics: Hila Design | Development: DIS